خلیج فارس، همیشه خلیج فارس هست. پاینده باد سرزمین پارس، مردم پارس و دریای همیشه پارس
پس از تاسیس دولت هخامنشی، پادشاهان این سلسله به اهمیت نیروی دریایی در خلیج فارس واقف شدند و به تدریج ایرانیان در سواحل آن نفوذ یافتند. در بند سوم کتیبه ای که از داریوش بزرگ در کانال سوئز یافته اند چنین آمده است : (من پارسی ام، از پارس مصر را تسخیر کردم. امر کردم این کانال را بکنند از پی رود نیل که در مصر جاری است، تا دریایی که در پارس بدان روند این کانال کنده شده. چنان که امر کردم و کشتیها روانه شدند، چنان که اراده من بود.
در زمان هخامنشیان تمام سواحل و جزایر خلیج فارس، تحت نفوذ ایران قرار داشت و ملوانان ایرانی با کشتیهای خود در سرتاسر آن با حمایت دولت مقتدر هخامنشی که کلیه کشورهای بزرگ آن زمان را از پای در آورده بود، به سیر و سیاحت مشغول بودند. زمانی که داریوش بزرگ در هند بود، (سفاینی اسکیلاس) دریانورد یونانی را مامور کرد تا درباره خلیج فارس و دریای عمان، تحقیق و بررسی کند. این ماموریت برای ایران، اکتشافات جغرافیایی مهمی در بر داشت و توانست از طریق بنادر و جزایر خلیج فارس با سرزمینهای دور دست از جمله عربستان، چین و آفریقا به تجارت بپردازند.
استرابن، جغرافیادان معروف یونانی که در نیمه دوم قرن اول میلادی میزیسته، در کتاب خود به کرات از خلیج فارس با عنوان (پرسیکون کاای تاس) نام برده است. مورخین و جغرافیدانان اسلامی در اثار خود از این خلیج به نام (بحر فارس) یاد کرده اند.
حداقل حدود 3000 نقشه و اطلس در کشورهای مختلف جهان تا کنون نام خلیج فارس را ثبت نموده اند. بسیاری از این نقشه ها حتی تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی را نیز ترسیم و آنها را جزء قلمرو ایران تصویر کرده اند. حدود 30 اطلس تاریخی مربوط به قرن گذشته، خلیج فارس را با همین نام ثبت کرده اند
نام خلیج فارس همیشه در نقشه ها پر فروغ و نام آور بوده است.
خلیج فارس از عهد باستان به لحاظ اقتصادی و جغرافیایی و سیاسی، مورد توجه همه اقوام بوده است. این خلیج و سواحل آن، همواره محل سکنای ایرانیان بود. آنها از همان آغاز حضور خود در ایران، به ارزشهای بی مانند دریای پارس پی بردند. ایرانیان نخستین نیروی دریایی قدرتمند خود را در خلیج فارس ایجاد کردند.
کوروش کبیر در سال 539 قبل از میلاد و پس از فتح بابل، ایجاد نیروی دریایی و بازرگانی را برای حکومت نوپای هخامنشی، ضروری دانست. از اینرو برای اولین بار، جزیره بحرین را به صورت پایگاه مهم دریایی ایران در آبهای خلیج فارس درآورد. وی همچنین در اطراف بوشهر امروزی، اقامتگاه اختصاصی داشت.
ایرانیان نخستین ملتی بودند که از راه خلیج فارس، درهای تجارت جهانی را در این منطقه گشودند. سواحل خلیج فارس و بحرین، همواره به دست شاهزاده های هخامنشی اداره میشد که در فارس و کرمان حکومت میکردند
زاد روز زرتشت خجسته باد
خداحافظ
عکسهای شهر تاریخی استخر
شهر باستانی استخر
سنگهای تخت جمشید
نام و نسبت زمانی ماههای سال در تقویمهای مختلف
واژه پارسه، تخت جمشید و پرسپولیس
امپراطوری هخامنشی
کتابخانه تخت جمشید
کوروش بزرگ
فونت خط میخی
پادشاهان هخامنشی
تخت جمشید،معجزه هنر پارسیان
[عناوین آرشیوشده]